Nerede o eski yoğurtlar diyenler için işte sizlere doğal yoğurt mayalama yöntemi. Evde yoğurt mayası elde etmek çok kolay yazının devamında herşeyi çok kolay bir anlatımla sizlerle paylaşacağız.
Yoğurt Mayası İçin Gerekli Malzemeler:
2 Su Bardağı İnek Sütü
30 Adet Nohut
1 Kavanoz
30 adet nohutumuzu yıkayalım ve kavanozumuzun içine koyalım. 2 bardak sütü ılık denilecek kadar ısıtalım. Serçe parmağınızı biraz ısıracak kadar ısıtmanız yeterli. Sonra bu sütü kavanozun içine koyduğumuz nohutların üzerine aktaralım. Kavanozun ağzını kapatalım ve bir battaniye ya da havluya sarıp 24 saatliğine bırakalım. 24 Saatin sonunda ilk mayamızın hazır olmuş olacak. Kapağı açtığınızda biraz kötü kokabilir ama korkmayın 🙂 Kavanozu bir tel süzgeçe dökelim ve suyunu iyice akıtalım. Bu arada içerisindeki nohutları elinizle seçerek ayıralım. Suyu iyice süzüldükten sonra bir kavanoza koyarak dinlenmesi için buzdolabına koyunuz. İlk doğal mayamız artık hazır. Bunu çoğaltmak ve tadının tam olarak yerine gelmesini sağlamak amacıyla 3 kere arka arkaya yoğurt mayaladıktan sonra en son elde edeceğiniz yoğurt mayasının tadı ve kalitesi çok güzel hale gelecektir.
Evde Yoğurt Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
3kg İnek Sütü
1 Yemek Kaşığı Maya
3kg inek sütünü bir tencereye dökünüz ve normal ateşte 10 kaynadıktan sonra altını kapatınız ve soğumaya bırakınız.
Serçe parmağınızı biraz ısırıcak kadar soğudunda sütü yoğurdu mayalayacağınız kavanozlara doldurunuz. Bir kaseye biraz süt alarak mayamızı bu kase içerisinde karıştırdıktan kavanozların içine eşit miktarda dökünüz. Kavanozların ağzını streç film ile kapatarak battaniye yada havluya sararak 8 saat bekletin. 8 saat sonra yoğurdumuz hazırdır dinlenmesi için buzdolabına koyunuz. Şimdiden Afiyet Olsun 🙂
Denedim süper oldu tarifiniz için teşekkürler.