Dolgu maddeleri deri altına enjekte edilerek yapılan yüz dolgusu estetiği, derideki ince ve derin kırışıklıkları gidermek, yara izlerini tedavi etmek, ciltteki çukurları yok etmek, ince dudakları kalınlaştırmak, yanaklara dolgunluk vermek amacıyla kullanılan maddelerdir.
Dolgu maddelerine baktığımızda günümüzde 3 kategoride sınıflandırılmaktadır. Bunlar;
Kalıcı Olmayan (1 yıldan kısa)
Yarı Kalıcı (1-2 yıl arasında)
Kalıcı (2 yıldan fazla) maddelerdir.
Dolgu maddelerinden en çok kullanılanı hyalüronik asit içeren (kalıcı olmayan) ürünlerdir. Bu madde su tutucu özelliğinden dolayı cilde hacim vermekte ve sonrasında vücut tarafından metabolize edilerek etkisi sonlandırılmaktadır. Kalıcılığı 6-12 ay arasında değişmekte olup, yüzün her bölgesine ve ellere uygulanabilmektedir. Uygulanacak bölgeye ve hacim kaybının derecesine göre kullanılacak hyalüronik asit dolguları farklılık gösterir. Göz ve ağız kenarları çizgilenmelerinde akışkanlığı fazla olan maddeler, alın kırışıklıkları, kaşların arası, burnun alt köşesi ve ağız köşesi arasında kalan hafif kıvrımlarda ve dudak hacimlendirmesinde akışkanlığı biraz daha yoğun maddeler, burnun alt köşesi ve ağız köşesi arasında kalan derin kıvrımlarda ve yüz şekillendirmesinde ise akışkanlığı en yoğun olan maddeler kullanılmaktadır.
Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanır?
Burundan dudağa uzanan çizgiler, dudak üstü çizgiler, elmacık kemiği ve yanak, kaş arası çizgiler ve dudak dolgunlaştırmak için dudakta uygulanır.
İşlem öncesinde krem veya enjeksiyon yöntemiyle anestezik madde uygulaması yapılmaktadır. Belirli bir süre beklenildikten sonra antiseptik bir maddeyle cilt temizlenir ve uygulama enjeksiyon yöntemiyle birkaç yerden girilecek şekilde yapılır. Aynı kişiye, çökük alanının derinliğine göre birden fazla dolgu maddesi kullanılabilir. Derin çökmelerde ilk uygulama sonrasında 3 ay içinde tekrar yapıldığında daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Uygulama sonrasında üç gün boyunca yoğun fiziksel aktiviteden kaçınılmalı, masaj yapılmamalı, sıcak/soğuk ortamlardan kaçınılmalıdır (kızarıklık ve şişlik kaybolana kadar). Ertesi gün cilt bakım ürünleri kullanılabilir. Yan etki olarak kızarıklık, şişlik, morluk vb. görülebilir.
Dolgu Uygulaması Acı Verir mi?
Uygulama öncesi anestezik krem ile uyuşturulduğundan hasta acı veya ağrı hissetmez.
Dolgu işlemi yapıldıktan ne kadar zaman sonra günlük yaşama dönülebilinir?
Dolgu maddesi uygulaması yaklaşık 20 dakika ile 30 dakika gibi kısa süreli bir işlemdir, uygulandığı yerde hafif kızarıklık ve çok az miktarda morarma görülebilir. İşlem tamamlandıktan sonra işinize dönüp günlük yaşantınıza dönebilirsiniz.
Işık Dolgusu
Cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için mezoterapi ve dolgu teknikleri arasında yeni bir konsepttir. 3 hafta aralıklı 3 seansla etkili ve basit bir uygulamadır. Birinci enjeksiyon ve kümülatif seanslardan itibaren gözle görülür sonuçlar ortaya çıkar.
Ciltte hali hazırda mevcut olan doğal içeriklerin özel seleksiyonu ve hiyalüronik asit bazlı özel formül, cildin antioksidan koruması ve alt derinin tekrar yoğunlaştırılması için sinerjik bir biçimde cilde verilir.
El Üstü Dolgu
Yaşlanma belirtileri arasında olan, el üzerindeki lekelenmeler, doku azalmaları ve damarların belirginleşmesi ile de kendini belli eden el üstü yaşlanmasının artık bir çözümü var .
El Üstü Dolgu İşlemi Nedir? Kimlere ve Nasıl Yapılır?
El gençleştirmede amaç el sırtında azalmış olan cilt altı dokusunu yerine koymak, incelmiş ve yıpranmış cildin kalitesini arttırmak ve ciltteki lekeleri ortadan kaldırmaktır. Cilt altını dolgunlaştırmak için el sırtına ,dolgu uygulamaları yapılabilir. Cilt kalitesini arttırmak ve nemlendirmek amacı ile saf hyaluronik asit ve PRP uygulamaları yapılır. Cilt lekeleri kimyasal soyma ya da abrazyon yapılarak ortadan kaldırılır.
Benim anlımda iki şeritli otoban vardı. Dolgu yaptırdım resmen 10 yaş gençleştim 🙂 Tavsiye ederim gerçekten bugüne kadar boşuna beklemişim.